Skip to main content

De kunst van… tegenspel

Medezeggen­schap
versterken

Keuzes worden lichter, draagvlak en motivatie stijgen, mensen voelen zich gewaardeerd, werkplezier stijgt. Samen iets in de wereld zetten wordt een feestje.

Medezeggenschap wordt volwassen. Een professionele omgeving vraagt om professionele medezeggenschap. Wie bij de tijd is, omarmt tegenspraak. Dat vraagt om zelfbewust en goed toegerust overleg. Zodat dat mensen constructief kunnen meedenken. En medezeggenschap een positieve bijdrage levert en aantoonbaar bijdraagt aan een gezonde organisatie.

Ik help opdrachtgevers vorm te geven aan medezeggenschap die ertoe doet. Zodat mensen realistisch en zelfbewust zicht hebben op hun rol, taakinhoud en speelveld. Met de juiste juridische bagage en praktische handvatten om medezeggenschap constructief in de praktijk te brengen. Een vorm die de belangen van de achterban recht doet.

Dat doe ik door:

 • Overdragen van kennis van de actuele wet- en regelgeving en inzet van mijn jarenlange ervaring met allerlei HR-aspecten.

 • Zaken altijd weer praktisch te maken, waarbij ik jullie help een eigen stijl te vinden.

 • Nieuwe mensen te helpen om aan te haken en vertrouwen te scheppen.

 • Ervoor te zorgen dat jullie als team effectiever worden, waarbij jullie leren hoe je invloed versterkt.

Dat doe ik zó dat iedereen zich serieus genomen voelt: als individu, en als collectief. En daarmee vrij, gerust en gelijkwaardig zijn of haar stem kan laten horen, ook als je niet gepokt en gemazeld bent. Ik help je om vrijmoedig te spreken. Over belangen, belemmeringen en betekenis. Zodat je zicht krijgt op gezamenlijke waarden. Wat je verenigt, waar je voor gaat.

Ook op zoek naar constructief tegenspel, van ‘maar’ naar ‘en’?

Wat ik doe
 • Ik ben sparringpartner. Ik heb veel ervaring op het gebied van medezeggenschap en participatie en verbeter de kwaliteit van besluitvormingsprocessen.

 • Ik heb zicht op veranderprocessen. Ik breng beweging waar het nodig is, rust waar het rommelt en richting waar het rammelt.

 • Ik breng een frisse blik. Ik help je in-en uitzoomen, binnen- en buiten kijken, naar jezelf en de ander.

 • Ik ben resultaatgericht. Jouw doel als opdrachtgever of deelnemer staat voor mij centraal. Ik koppel de vraag altijd aan de dagelijkse praktijk.

 • Ik ben in verbinding. Ik zorg ervoor dat iedereen wordt meegenomen. De mensen aan tafel én de rest van de organisatie.

 • Ik ben rolzuiver. Voor de OR/MR én voor de bestuurders ben ik een volwaardige gespreks­partner. Ik heb oog voor verschillende belangen en posities.

 • Ik breng beweging. Ik kijk naar de harde en de zachte kant en de relatie tot jezelf, de ander en de organisatie.

Tijd voor beweging?

Tegen­spel en tegen­stem: kans op groei en resul­taat