Skip to main content

Eendaagse, verfrissende cursus over de Wet op de Ondernemingsraden

In deze verfrissende WOR-cursus word je klaargestoomd voor het echte werk. Daarvoor is kennis van de juridische spelregels nodig. Belangrijker is nog om de Wet op de ondernemingsraden handig te kunnen benutten. In deze dag worden de belangrijkste rechten en plichten uitgelegd, en je leert de WOR te gebruiken in je eigen praktijk. Oefenen dus!

De WOR in de praktijk! Een opfriscursus van één dag voor OR-leden die de Wet op de Ondernemingsraden (nog) beter willen kennen en hanteren. Voor…

  • Als je wil weten hoe de wet in elkaar zit en welke artikelen belangrijk zijn voor de OR.
  • Wanneer je een advies- of instemmingsaanvraag hebt te behandelen en nog beter de wet hierin wil kunnen toepassen.
  • Als je twijfelt of je voldoende (wettelijke) taal kunt inzetten in het overleg met de bestuurder.
  • Als je wil meedenken, maar je kennis van de WOR nog niet voldoende is, of wanneer je je wetskennis weer eens wil opfrissen.

Wat doen we niet?

Het is geen taaie dag. Juist door het inzetten van situaties uit jouw eigen praktijk en die van de andere deelnemers, maken we de WOR toegankelijk en vooral toepasbaar.
We gebruiken de wet als ‘taal’ die je in het overleg met de bestuurder inzet. Je wordt dus meer ‘taalvaardig’.

Voor wie is deze training geschikt?

Je kunt deze training als individueel OR-lid volgen, maar ook als totale raad. De training is vooral interessant als je erom gaat om je echt nog eens te verdiepen in de materie. De training is praktijkgericht en interactief. Er is veel gelegenheid voor het stellen van vragen. Hierdoor maak je de stof nog meer eigen.

Over de trainer

Arianne Simons is een ervaren deskundige op het gebied van de Wet op de Ondernemingsraden en adviseert en faciliteert al jaren ondernemingsraden op het terrein van medezeggenschap. Ze kijkt niet alleen naar de juridische wetgeving, maar vertaalt deze altijd naar de praktijk. Arianne heeft oog voor de organisatie waarin de OR werkzaam is en de ontwikkelingen waarmee de OR te maken heeft. Of het nu gaat om een nieuw OR-lid gaat of iemand met meer ervaring, Arianne sluit aan bij de vraagstukken en thema’s die OR-leden meenemen.

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je inschrijven voor deze training op een van de onderstaande data. Afhankelijk van de behoefte en de omstandigheden wordt de training fysiek dan wel digitaal aangeboden.

  • 27 juni 2022 09.30 – 16.30 uur
  • 30 augustus 2022 09.30 – 16.30 uur

Deelname kost per persoon € 425,- exclusief btw en inclusief lunch en koffie/thee.