Skip to main content

Veerkracht en vaart in de volgende fase

Je werkt in een leiderschapsteam, managementteam, crisisteam, ondernemingsraad, of misschien een ander team. Samenwerken en samensturen op de grens tussen ‘structuur zoeken’ en ‘chaos aanvaarden’ is meer aan de orde dan ooit. Maar hoe doe je dat, als je elkaar al zo lang niet hebt gezien en het contact alleen online verloopt? Tijd voor teamcoaching op maat!

Hoe de bijeenkomsten verlopen

In twee tot drie gesprekken van anderhalf tot maximaal twee uur ga je als team samen in gesprek in een veilige en open setting die je verder brengt. Als voorbereiding op de teamcoaching hebben we een kort intakegesprek met de opdrachtgever, teamcoördinator of manager, om focus aan te brengen.

Voor wie is deze vorm van teamcoaching geschikt?

  • Teams die vaart willen maken en de veerkracht weer willen aanwakkeren. Of bij een wijziging in de opdracht, het doel weer samen scherp willen krijgen, waarbij iedereen is aangehaakt.
  • Teams die voortvarend zijn gestart met online werken, maar zien dat er wat barstjes ontstaan in de samenwerking. En daar lucht aan willen geven en dit bespreekbaar willen maken.
  • Medezeggenschapsteams die willen meedenken met de organisatie over vraagstukken in de volgende fase.
  • Teams die willen weten hoe je nieuwe medewerkers op een prettige manier insluit en laat aanhaken op jullie manieren.

Wat leer je bij deze teamcoaching?

  • Je krijgt inzicht in hoe je zo goed mogelijk samen vaart maakt en hoe je de samenwerking kunt verrijken. Je leert over de teamwaarden die in de komende periode van belang zijn.
  • Meer scherpte op jullie opdracht. Is er sprake van een contextwijziging, en wat betekent dat voor jullie werk? Ook hoor je hoe jullie kunnen omgaan met nieuwe issues in jullie opdracht.
  • Je leert hoe je ruimte maakt voor een persoonlijk gesprek en andere verbinding. Hoe je eventueel gedoe en ergernissen bespreekbaar maakt en voorkomt dat oordelen doorsudderen.
  • Hoe je samen een nieuw ritme kunt vinden, met meer focus in de manier van samenwerken en communiceren. Wat doe je wel of juist niet? Hoe laat je nieuwe collega’s aanhaken, hoe houd je verbinding met je medewerkers, hoe richt je het overleg in met je bestuurder en je achterban?

Over de trainers

Arianne Simons is een ervaren teamcoach en gespecialiseerd op het terrein van medezeggenschap en arbeidsverhoudingen. Ze werkt vanuit de kracht van groepsdynamiek en verbinding tussen organisatie, mens en werk.

Annelies Meijers is een ervaren (systemisch) teamcoach en faciliteert al jaren teams bij het effectiever samenwerken. Ze gaat op zoek naar patronen en het potentieel, waarbij ze het onzichtbare zichtbaar maakt.

Annelies en Arianne gaven samen talloze trainingen.

Meer informatie en aanmelden

Deze teamcoaching wordt in-company online of via open inschrijving gegeven. Meer informatie? Bel Arianne Simons 06 – 51 06 32 99 of mail arianne@ariannesimons.nl.

Download flyer

samensturing